Företaget Växthusen 12 fördelar Beställning & priser Fotogalleri  
     
 

 
 
   
 
  Du behöver inte ens vara trädgårds-intresserad för att uppskatta vårt växthus, du kan använda det som uteplats för att sitta och mysa sent in på hösten, eller varför inte en redskapsbod, ja möjligheterna strandar bara med din fantasi…
Växthusen

Växthusen har fått namnet ”Multiflorum” som är det latinska namnet för många blommor. Precis vad ett växthus bör ge möjlighet till.

Trä passar i trädgården. Det smälter in och blir en del av den. När träväxthuset står på plats kan du göra vad du vill av det. Inred det hur du vill – allt är enkelt att fästa och hänga upp i trä. Skruva i krokar där du vill. Sätt upp konsoler och hyllor var som helst. Häng amplar i takstolarna. Häng lampor från nocken.

Detta genuina växthus tillverkas i gran. I alla tider har gran använts till träkonstruktioner utomhus; staket, ytterpanel, lador, och bodar långt innan tryckimpregneringen uppfanns.

Men är det inte jobbigt med trä – det är ju inte underhållsfritt? Nej, det är klart, efter några år måste det oljas om, annars gör väder och vind att träet spricker och grånar. Hemligheten är bara att inte låta det vidröra marken eller måla det med felaktig färg som stänger inne fukt, för då får rötan fäste. Multiflorum är inte tryckimpregnerade. För att få ett växthus/uterum som håller i många år rekomenderar jag linoljelasyr. Tidigare har Florum levererat målade hus till de kunder som så önskat. Då användes linoljelasyr från Ottossons färg, se länk nedan. Den erfarenhet som Florum har av Ottossons färg är enbart positiv.

Växthuset monteras i färdiga sektioner. Sedan levereras byggsatsen till kunden som utför färdigställandet av växthuset. (Se mer om sektionerna på monteringsanvisningen på sidan beställning och priser)Titta gärna i dagboken "Hur ett växthus blir till"(se länk nedan) som en av våra tidigare kunder har gjort. Där kan ni få lite insikt i hur det kan gå till när man färdigställer ett växthus. Där står även lite om vad man kan tänka på och vilka problem som man kan stöta på. Allt för att vara förberedd och att inte göra samma misstag själv.

 
     
 

Länkar
» Grödinge antik och design
» Ottossons färg

» Hur ett växthus blir till (pdf)

 

Leverantörer
Systemglas Produktion i Burträsk AB
Burträsk Bygg och Trä AB